Saçlarınızı Yaza Uydurun

on 20080806

Bu yaz ayakkabılar, kıyafetler ve aksesuarlar çok renkli. Peki ya saçlar? İşte size bu yazın kadın ve erkek saç modası. Moda artık kadınlar için olduğu kadar, erkekler için de yakından takip edilen bir olgu. Yazlık ayakkabı, kıyafet ve aksesuar modelleri vitrinlerde yerini almışken, saçları kışın ağırlığından kurtarmanın da tam zamanı. Kışın yıpranan, sönen ve pırıltısını kaybeden saçlar, kuaförlerin ve çeşitli kozmetik ürünlerinin de yardımıyla ışıl ışıl bir görünüme bürünüyor. O halde bu yazın moda saç renklerine ve modellerine yakından bakalım.

Bakırın egemenliği
Kadın saç modellerinde her yaz sezonunda olduğu gibi bu yıl da gölgeler ve ışıltılar dikkat çekiyor. Sezonun en fazla kullanılan rengi ise bakır. Saç modellerinde ise hareketlilik ön plana çıkıyor. Koyu renk tene sahip kadınlar, bal köpüğü, karamel ve bakır sarısını tercih ederken, açık renk tenlilere buğday ve kum sarısı öneriliyor. Platin, bej ve kemik gibi soğuk tonlar da hala gözde.

Yaz saçlarında balyajlara da çok rastlanacak. Özellikle açık tenlilerde, açık tonlarda gölgelendirmeler, esmerlerde ise bakırın değişik tonları kullanılacak. Başta kakao rengi olmak üzere kahve tonları da yaz sezonunun vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Uzun saçların revaçta olacağı yaz aylarında- saç boyları da uzun olacak. Yumuşak dalgalar, saçlara romantik bir hava verecek. Gece ve gündüz modelleri de iki zıt uç arasında gidip gelecek. Gündüz modellerinde hint işi boncuklar, tahta tokalar ve örgülerle süslü doğallık ve etnik tarzlar öne çıkarken, balon topuz gibi gece modellerinde ise zerafet ve şıklık ön planda olacak.

Ya erkekler?
Erkek saç modasında da naturel ve keskin hatlı kesimler var. Ancak geçtiğimiz yıla göre saç boylarında belirgin bir uzama söz konusu. Hafif bakır sarısı balyajlar, bu yaz erkekler için de vazgeçilmez olacak. Şekillendirmede ise briyantin ve wax oldukça fazla kullanılacak. Ayrıca modayı yakından takip eden erkekler, saçlarını hacimli gösteren köpükler ve jölelere ihtiyaç duyacak. Saçlar, elle tarama sayesinde hem çarpıcı, hem çekici, hem de doğal bir havaya bürünecek. Bu arada daha çok gençler arasında yaygın olan rastalar da gözde olmaya devam edecek.

Kıvırcık saç dert değil...
Esnek, canlı ve dolgun buklelere sahip olmak zor değil. İmrenilecek bukleler için tavsiye ve ipuçlarına göz atın Buklelerin havalı ve esnek olabilmesi için saçınızın;

- Sağlıklı olması; yani yeterince beslenmiş olması gerekir. Çünkü sebum uzun saçı en uç noktasına kadar besleyemez. Bu nedenle her yıkamadan sonra saç tipine uygun bir bakım ürünüyle saçınıza bakım yapılması gerekir. Saça dipten uca kadar yapılacak bu bakım sayesinde kırıklar da önlenebilecektir.

- Doğru kesimli olması gerekir. Saç ne kadar kısaysa o kadar fazla kıvrılacaktır. Bu nedenle bukleler için isteğiniz doğrultusunda bir kesim yaptırmanız da gerekir. Kıvırcık saçların beslenmesi ve yıpratıcı dış etkenlerden korunması gerekir. Saçlar kurumuşsa canlılığını yitirir ve istenmeyen şekilde, düzensiz kıvırcıklar haline dönüşür. Her ihtiyaç için muhteşem ürünler çözüm sağlamaktadır:

- Nemli ortamlarda saçınız istenmeyen şekilde kıvrılıyor mu? Gündüz kremleri gibi derinlemesine işleyen bir serum kullanın. Bukleleri ağırlaştıran yağlı ürünlerden kaçının.- Kıvırcıklarınız düzensiz mi? Ayaklanan buklelerinizi "styling" yani şekillendirme ürünleriyle alt edebilirsiniz.

- Kıvırcıklarınız hafifliklerini mi yitirmiş? Onlara hafifliklerini tekrar kazandıracak bir güç vermek için nemlendirici bir ürün kullanın ama fazla ağır sabitleyicilerden kaçının.

- Kıvırcıklarınız havalı değil mi? Defrize edici bir jel yardımıyla saçınızdaki kırıkları iyice düzeltin bigosu bulunmayan fönleri hiçbir zaman kullanmayın. Bu tip fönler kıvırcıkların tüm esnekliğini yok eder.Saçınızı duşta ıslatın, bir havluyla kurulayın, hafif bir masajla saç şekillendirme ürününü hemen uygulayın. Saçınız çok kıvırcıksa onları fırçalamayın ve sakın bigosuz bir fön kullanmayın.

Saçınıza canlılık ve parlaklık kazandırmak için bir serum da kullanabilirsiniz. Kıvırcık saçlar kuru oldukları için genellikle cansız ve sönük görünür. Bu nedenle doğru hareket şampuan uygulamasından sonra yapılacak bir bakımdır.

Sirkeli suyla durulama yaparak saça canlılığı yeniden kazandırılabilir. Bunların dışında şekillendirme ürünleri de kırıkları düzelterek saça canlılık kazandırır. Kıvırcıkların sağlığını ve saçın tatlı parlaklığını korumak için permalı saçlara daha özenli bir bakım uygulamak lazımdır.

Bu durumda da saçın genel sağlığı için kuruluğa karşı savaşı sürdürmek ve zayıf düşen saçı kuvvetlendirmek şarttır. Bunun için tavsiye edilen şey haftada bir, kuru saça maske uygulamak ve bir saat maskeli durduktan sonra saçı iyice durulamaktır.


Natural Hair - Get Creative With Homemade Recipes

Do you wear your hair natural? No lye? As many will tell you, once you make a change to go natural your hair regimen must also change. This frequently includes an adjustment to the types of products you use on your coils. A number of your old stand-bys may no longer lend you the same results on your kinks as they did on your straight hair.

Product junkies will agree -- you can spend hundreds of dollars testing out the numerous products available on the market, many of which are supposedly intended for natural hair use. However, breaking the bank is really not necessary for a healthy, strong and shiny natural. You already have key ingredients in your own kitchen and bathroom!

Creating your own hair recipes not only saves money, but allows for a more intimate relationship with your hair -- you can gain a much better insight as to what your hair craves, prefers, or rejects with your at-home experiments.

Get creative! There are a few simple rules to follow to find your perfect concoctions:
* Don't mix too many things at once. Start out with simple recipes, say, mixing one main ingredient and adding a small amount of another. It's much easier to determine what worked and what didn't when your ingredients list is limited.

* Create two-ingredient mixes and try them until you find a mix that works well on your hair. If it's a "perfect" mix, continue using it! If it's a "pretty good" mix, retry the recipe with the same main ingredient then alter the secondary ingredient until you reach perfection. You may find you need to reverse the amounts used, making the main ingredient the secondary ingredient.
* If there is one particular ingredient you find most always works well on your hair, make it a staple for your hair recipes, adding it as a standard part of all your recipes.

* Alter the way you apply the mixes to your hair. Try dousing your hair with your Super Yogurt Surprise while your hair is drenching wet in the shower. Does it work well this way? Try another time by making it a bit more liquidy and spritz it on your dried hair with a spray bottle. Perhaps your hair responds better to this application.

* For ingredients, a general rule of thumb is if it's ok to ingest, it's probably ok to apply to your hair as well. Pureed fruit, honey, apple cider vinegar and many more items are great additions to homemade hair recipes.

* Take note of what works for you and how it worked. Some recipes may be better for clarifying while others make for great deep conditioners.

* Search and compare! If you're a little timid about applying egg whites to your hair, make use of resources available to you before doing so. Search the Internet for your particular ingredients. You just may find others who have tried the same type of recipe and enjoyed success or experienced a nightmare.

* Go beyond your kitchen! Many cities have well-stocked health food and natural stores with a huge selection of ingredients to boost your hair recipes. Experiment with essential oils (a few drops go a long way!), xanthum gum (a thickener, also known as xanthan), as well as conditioners and leave-ins you won't likely find at department stores and drug stores.
Remember, a recipe failure is a good thing. It lets you know what your hair simply does not respond to well. The worst likely thing that can happen with the use of your homemade products is the need to wash your hair again, so get creative!

Note: Use of homemade mixes for coloring of hair is not recommended.

6 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayirli Sabahlar Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Saglikli Neseli ve Guzel bir Pazar tatili gecirmenizi dilerim
Blog sayfalarimi ziyaret eden Yorum Yazan ve Mesaj Birakan siz degerli dostlarima Kardeslerime ve Arkadaslarima tesekkur ederim.Saglikli neseli guzel bir hafta sonu tatili dilerim.Sevgiyle saygiyla vede saglikla mutlu esen kalin allaha emanet olun.Saygilarimla

ALIN YAZIM

Bin bir çiçek oldun kendi bağında
Sevdin sevildin yeşerdin dağında
Deli divane oldun gençlik çağında
Neden böylesin hep alın yazım

Bin bir kadeh buldun sarıldın
Kimine küstüm kimine darıldın
En sonunda hepsinden ayrıldın
Şimdi mutlumusun alın yazım

Bin bir yerde konakladın göçtün
Durmadın bir yerde kimleri ölçdün
Ağır pahalı demedin terkedip göçtün
Kendi kendinin düşman alın yazım

Mutlumusun süründürmekle salimi
Her ahh çekişimde aratırsın yarimi
İçli bir şarkı olan yürekteki zalimi
Aratırsın bana aratırsın alın yazım

Alinti:Salim Erben
http://www.siirdostu.com/siirler/13381/erben/alin_yazim.html

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler, Gununuz neseli,saglikli ve bereketli olsun sevgiyle saygiyla vede saglikla mutlu esen kalin Allaha emanet olun.Saygilarimla
Turkiyemizin Basi Sagolsun Sehitlere Allahtan Rahmet Yakinlarina Bassagligi Dilerim, Yaralilara Acil Saglikli Sifalar Diliyorum Yakinlarina Allah Sabirlar versin.Teror Yapanlari yaptiranlari ve sebeb olanlari kiniyor Lanetliyorum.Terorun Dini Dili Irki Milliyeti olmaz ve olamazda bunlarin Allah Belasini versin

SEHIT

Al kanimla dalgalansin bayragim
Bin can verem,vatan kalsin topragim
Vatan sag oldukça bil ki ben sagim
Ahmet sehit,Ali sehit,ben sehit.

Daglar bile soyluyorken turkumuz
Kacabile bu vatandan hangimiz
Nerde dussek orda bizim gonlumuz
Yahya sehit,Seyyit sehit,ben sehit.

Dunya gelse,vatan icin,din icin
Gozum kirpmam bir can icin,bas icin
Derim 'Allah! muzaffer et hak icin'
Resul sehit,Nebi sehit,ben sehit

Alinti:Rivayet Kurban (27.02.2005/pazartesi-SIVAS)
http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL.asp?sair=22646&siir=257102

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Gunler Cumaniz Mubarek Olsun Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte Gununuzun neseli saglikli bereketli gecmesini dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun.Saygilarimla
Regaip Kandilinizi Kutlar Yüce Rabbimden hayırlara vesile olmasını dilerim

Sukru Yılmaz
Antakya-HAtay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

SEN BİR CICEKSIN

Sen bir ciceksin
Buz tutmus daglar
Zirvesinde kardelensin
Kurumus batakliklar
Ortasında acmıs birtek gul
Sen bir ciceksin
Hic solmayan.

Boynu bükük bir sarı gul misali huzunlu
huzunlu ve de o simsicak bakisin yokmu yakar beni
Ta derinlerde cok derinlerde
Bir kibrit cakarlar sanki icimde
Alev alev yanar yuregim.

Her bakisimda sana
Yuzunde hic eskimeyen o tatli tebessum
Ve gozlerin deryalar kadar guzel
Deryalardanda guzel
Sen kisin ortasında ilkbahar mevsimi
Mevsimlerin en guzelisin
Sen bir ciceksin
Hic solmayan.

Alinti:Serdar Ablak
http://www.gulum.net/siir/bolumler.php?op=goster&id=4349

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Gunaydin Hayirli Günler Berat Kandilinizi Kutlar Hayirlara vesile olmasini dilerim. Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte Saglikli ve neseli bir hafta sonu tatili dilerim.
Berat Kandilinizi Kutlar Yuce Rabbimden hayirlara vesile olmasini dilerim

Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç,
bugün günahlardan olabildiğince kaç,
bugün en gizli incilerini onun için saç
çünkü bugün kandil,
Regaip kandilin mübarek olsun.

Sukru Yılmaz
Antakya-HAtay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Gunaydin Hayirli Sabahlar,Gunlerinizin Saglikli Neseli ve Bereketli Olmasini dilerim.Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun.Saygilarimla

BIR SEVGILI ARIYORUM

Bana mutlulugu tattiracak
Sevgisiyle beni sasirtacak
Kalbimi umutara tasiyacak
Bir sevgili ariyorum
Dertli gonlume nese katacak
Zalim hayattan beni kurtaracak
Biraz olsun mutlulugu bulduracak
Bir sevgili ariyorum
Ucurumun kenarindayken elimden tutacak
Kan aglayan kalbimi mutluluga bogacak
Yuregimde acipta hiç solmayacak
Bir sevgili ariyorum

Alinti:Emrah Köçekçioğlu
http://www.siirkolik.com/siirler/1801-bir-sevgili-ariyorum.asp

Sukru Yılmaz
Antakya-HAtay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Geceler,Mübarek Cuma gecenizi kutlar Hayirli Cumalar dilerim.Ailenizle ve Sevdiklerinizle Birlikte Sevgiyle Saygiyla vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun.Saygilarimla

ARDAKALAN

Bana bir dinletim verin,
Biraz da zaman.

Ben bir deyim cikarayim,
Bir duyuru sesi ondan.

Siz bir solukta onu dinleyin.
Sizin olsun artakalan zaman

Alinti:Ozdemir Asaf
http://siir.roots.gen.tr/SairSiirGoster.html?siir=177

Sukru Yılmaz
Antakya-HAtay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog