Metropol hayatı saç düşmanı!!!

on 20080824

İstanbul’un da aralarında bulunduğu 7 metropolde saçlar üzerinde yapılan bir araştırma, çevresel koşulların saç sağlığına zararlı etkilerini ortaya koydu.Araştırmaya göre, Bangkok saça en fazla zarar veren kent. İstanbul dördüncü sırada. Kirlilik saçları cansız, güçsüz ve daha az parlak yapıyor.Oxford Saç Vakfı Başkanı John Gray’in yaptığı araştırmada, aynı gün ve saatte, aynı saç örnekleri dünyanın 7 metropolündeki açık alanlara asıldı ve 7 gün boyunca buralarda tutuldu. Aynı saç örneklerinden biri de sağlıklı koşullarda saklanarak, bir haftanın sonunda zarar gören örneklerle karşılaştırıldı. Saç telindeki metal ve yüzey görünüm analizleri için Pantene firmasının laboratuvarlarının lazer teknikleri kullanıldı.Analizlere göre Bangkok saça 0.1751 gram, Tokyo 0.1703 gram, Atina 0.1081 gram, İstanbul 0.1005 gram, Meksiko City 0.0762 gram, Londra 0.0513 gram, New York 0.0099 gram atık yüklüyor.

Saçta metal birikiyorGray’ın verdiği bilgiye göre, kentsel kirlenmeden kaynaklanan metalik birikim saçın bir numaralı düşmanı. Deneylerde, saçta protein yapıtaşlarının kaybına yol açan alüminyum, kadmiyum, demir gibi metallerin biriktiği görüldü. Bu birikimler sağlıklı saçlardaki ışığı yansıtma özelliği bozulup, saçların zayıf ve cansız görünmesine, hassaslaşmasına neden oluyor. Giderek artan matlık, pürüz ve yağlılık hissi de veriyor.

Ancak uzmanlar, çevresel faktörlerin, saç dökülmesi, kellik ve saç beyazlamasının sebebi olmadığını, bunun daha çok genlerle ilgili olduğunu belirtiyor. Şehir hayatı saçı nasıl bozuyor?Çevresel faktörler araştırmasının da gösterdiği gibi, saçta biriken ağır metaller ve hava kirliliği en önemli etkenler. Zararlı UV ışınları ve rutubet, protein yapıtaşlarını kaybettirirken saçı cansızlaştırır ve kolay kırılmasına yol açar.Saça yanlış uygulanan boya, perma, röfle gibi kimyasal işlemler, Saçı seyrek yıkamak,Saç kurutma makineleri ve düzleştirme işlemi sonucunda saç protein yapıtaşlarını kaybeder ve yapısı zarar görür.

Stres kafa derisindeki kasların gerilmesine neden olarak saç köklerine kan akışını kısıtlar. Ayrıca kadınlar stresliyken saçlarıyla daha çok oynar, çekiştirir, adeta gerginliğinin acısını saçından çıkartır; yani mekanik hasar yaratır.Ağırlığın yüzde 3’ü kadar yabancı madde yapışıyorSağlıklı saç dışarıdan bakıldığında, parlak ve hacimli durur, kolay şekil alır ve dokunulduğunda yumuşaklık hissi verir. Sağlıklı bir saçta, saçın yüzde 90’ını oluşturan protein yapıtaşlarının eksilmemiş olması kriter, çünkü protein yapı taşları saçın gücünü, esnekliğini ve nemini koruyan en önemli faktör.

Bangkok’ta saça bir günde toplam ağırlığının yüzde 3’ü kadar yabancı madde yapıştığını ölçtüklerini belirten John Gray, bunun zararını bir karşılaştırmayla açıkladı: ‘Bu, 60 kg olan bir insanın, haftada 1.9 kg, yılda ise 99 kg istenmeyen maddeyi taşıması demek.’ Metropol hayatı saç düşmanıİstanbul’un da aralarında bulunduğu 7 metropolde saçlar üzerinde yapılan bir araştırma, çevresel koşulların saç sağlığına zararlı etkilerini ortaya koydu.Araştırmaya göre, Bangkok saça en fazla zarar veren kent. İstanbul dördüncü sırada. Kirlilik saçları cansız, güçsüz ve daha az parlak yapıyor.

Oxford Saç Vakfı Başkanı John Gray’in yaptığı araştırmada, aynı gün ve saatte, aynı saç örnekleri dünyanın 7 metropolündeki açık alanlara asıldı ve 7 gün boyunca buralarda tutuldu. Aynı saç örneklerinden biri de sağlıklı koşullarda saklanarak, bir haftanın sonunda zarar gören örneklerle karşılaştırıldı. Saç telindeki metal ve yüzey görünüm analizleri için Pantene firmasının laboratuvarlarının lazer teknikleri kullanıldı.

Analizlere göre Bangkok saça 0.1751 gram, Tokyo 0.1703 gram, Atina 0.1081 gram, İstanbul 0.1005 gram, Meksiko City 0.0762 gram, Londra 0.0513 gram, New York 0.0099 gram atık yüklüyor. Saçta metal birikiyor.

Gray’ın verdiği bilgiye göre, kentsel kirlenmeden kaynaklanan metalik birikim saçın bir numaralı düşmanı. Deneylerde, saçta protein yapıtaşlarının kaybına yol açan alüminyum, kadmiyum, demir gibi metallerin biriktiği görüldü. Bu birikimler sağlıklı saçlardaki ışığı yansıtma özelliği bozulup, saçların zayıf ve cansız görünmesine, hassaslaşmasına neden oluyor. Giderek artan matlık, pürüz ve yağlılık hissi de veriyor.Ancak uzmanlar, çevresel faktörlerin, saç dökülmesi, kellik ve saç beyazlamasının sebebi olmadığını, bunun daha çok genlerle ilgili olduğunu belirtiyor. Şehir hayatı saçı nasıl bozuyor?Çevresel faktörler araştırmasının da gösterdiği gibi, saçta biriken ağır metaller ve hava kirliliği en önemli etkenler.

Zararlı UV ışınları ve rutubet, protein yapıtaşlarını kaybettirirken saçı cansızlaştırır ve kolay kırılmasına yol açar.Saça yanlış uygulanan boya, perma, röfle gibi kimyasal işlemler,Saçı seyrek yıkamak,Saç kurutma makineleri ve düzleştirme işlemi sonucunda saç protein yapıtaşlarını kaybeder ve yapısı zarar görür. Stres kafa derisindeki kasların gerilmesine neden olarak saç köklerine kan akışını kısıtlar.

Ayrıca kadınlar stresliyken saçlarıyla daha çok oynar, çekiştirir, adeta gerginliğinin acısını saçından çıkartır; yani mekanik hasar yaratır.Ağırlığın yüzde 3’ü kadar yabancı madde yapışıyorSağlıklı saç dışarıdan bakıldığında, parlak ve hacimli durur, kolay şekil alır ve dokunulduğunda yumuşaklık hissi verir. Sağlıklı bir saçta, saçın yüzde 90’ını oluşturan protein yapıtaşlarının eksilmemiş olması kriter, çünkü protein yapı taşları saçın gücünü, esnekliğini ve nemini koruyan en önemli faktör. Bangkok’ta saça bir günde toplam ağırlığının yüzde 3’ü kadar yabancı madde yapıştığını ölçtüklerini belirten John Gray, bunun zararını bir karşılaştırmayla açıkladı: ‘Bu, 60 kg olan bir insanın, haftada 1.9 kg, yılda ise 99 kg istenmeyen maddeyi taşıması demek.’

5 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Geceler Ramazaninizi kutlarim.Mubarek Ramazan Gecesinin Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte neseli saglikli bereketli gecmesini dilerim.Sevgiyle Saygiyle Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun

Rabbimizin nîmeti,
Ölçülür mü kıymeti?
Bu ayda müminlere,
Saçar bolca rahmeti.

Besmeleyle çıktım yola
Selam verdim sağa sola
A benim Bacılarım,Kardeşlerim
Ramazanınız mübarek ola

Herkes sabırla bekler,
Zayi olmaz emekler
İftara geliyoruz.
Hazırlansın yemekler

Sukru Yılmaz
Antakya-HAtay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Haftalar Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte Haftanizin neseli saglikli bereketli gecmesini dilerim.Sevgiyle Saygiyle vede Saglikla Mutlu Esen Kalin Allaha Emanet Olun

DENIZ KANATLI KUSLAR

Ucsuz bucaksiz koca bir orman icinde
Deniz kanatli zumrutten bir serce
Gelip senin dalina yuva yaparsa eger
Iste hayat ancak o an yasamaya deger.

Gun olur.
Ucar deniz kanatli kuslar yuvadan
Bakarsin doner mi diye arkalarindan
Kalip o koca orman icinde bir basina
Yazarsin adlarini tum gozyaslarina.

Alinti:siir.roots.gen.tr Rumuz:Kibritkutusu
http://siir.roots.gen.tr/SiirGoster.html?siir=125269

Sukru Yılmaz
Antakya-HAtay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Unknown dedi ki...

selam sana reddedemeyeceğin bi teklifle geldim.Oriflame üye olup ürünlerini %30 ucuza alıp,sattığın ürünlerdende net %30 kar elde edebilirsin.üye yaparak direktör seviyesine ulaşıp 1000$ kazanabilirsin.işe başlayıp işi bitiriş saati senin elinde olan kendi işinin patronu olmaya ne dersin teklifimi düşündükten sonra aramıza katılmak istersen blogumdaki güzellik danışmanı başvuru formunu doldurarak sende ailemizden biri olabilirsin.cevabını olumlu yada olumsuz bloguma yorum yazarak bırakırsan sevinirim

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayirli Aksamlar Mutlulugun pesinden kosma mutluluk senin pesinden kossun ve hayatta oyle mutlu ol ki gozlerinde akan bir damla yas arayip da bulamayanlarin sadakasi olsun.Saygilarimla Allaha Emanet Olun

GITMELIYIM

Asmaliyim Gonlumun Dar Agacina ggzlerini
Susturmaliyim Kulagimda yankilanan Elveda Sozlerini
Bogmaliyim Beynimde Bosuna Yer Kaplayan
Sana ve senli bir gelecege dair Düslerimi
Anlamsiz kilmaliyim bitisleri
Yok etmeliyim donecegine dair umutlarimi
Senin Anlayacagin Gitmeliyim
Kimseye soylemeden
Sessiz Ama Derinden
Hem Senden Hem Kendimden

Alinti:Emre Meydan
http://www.siirkolik.com/siirler/6837-gitmeliyim.asp

Sukru Yilmaz
Antakya-HAtay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

anemonun mutfagi dedi ki...

merhaba
canım sana ve ailene şeker tadında sevgi dolu bir bayram diliyorum..:)))

anemonunmutfagi