Yazın Saçlar Neden Kuruyor ?

on 20080428

Saçlarınızı boyatırken boyanın içine oksijenli su katıldığını ve bu sayede saçlarınızın pul tabakasının aralandığını biliyor muydunuz? Yani saçlarınızın iç tabakasına ulaşması gereken boyalar bu tabaka açıldıktan sonra içeriye giriyor ve saçlarınıza renk vermiş oluyor.


Peki sonra ne oluyor? Bu açılan pul tabakası bakımlarla kapatılıyor, yani saçlarınızı yıkadıktan sonra basit bir krem de kullansanız saç pulları örtülüp kayganlaşıyor ve dış etkenlere karşı korunuyor. Nedir bu dış etkenler peki? Erkek arkadaşınızın elleri ya da yastık filan mı dersiniz? Hayır hiçbirisi!


Havadaki oksijen desem mesela ya da fön makinesindeki sıcak hava..
Konuyu biraz daha basite indirgersek 28 derecelik bir sıcak yaz gününde yarım saat güneş altında kalan bir saç teli 45-48 dereceye kadar ısınıp genleşebilir ve saçın iç yapısı tamamen korumasız bir halde hava ile temas eder ve dolayısı ile oksijen sayesinde kurur. İşte bu noktada kırılmalar ve çatallaşmalar artarak bütün bir kış uzatmaya çalıştığınız saçlarınızı kestirmek zorunda kalırsınız.


Ne yapmak gerek derseniz...

En basit çözüm saç tellerinizin hava almasını engellemelisiniz, yani denize veya havuza girerken kesinlikle bone takmalısınız. Havuzdaki klor kokusundan da hatırlanacağı gibi çamaşır suyuna benzer kimyasal bir maddedir ve saç tellerinin baş düşmanıdır. Saçı kupkuru yapar. Deniz suyu havuzdan daha az zararlı olmasına rağmen, saçta kalan tuz, sıcak güneş ışınlarına maruz kalınca kesinlikle saça zarar verir.Kısa hamlelerle saçlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?Denizden önce saçınıza zeytinyağı ya da Johnson bebe yağı sürebilirsiniz ama yıkarken dikkat edin iyice arınsın. Bu yöntem çok basit ama bir o kadar da tehlikelidir çünkü eğer iyi durulayamazsanız saçlarınızın yağlı ve vıcık vıcık görünmesi işe yaramaz görüntüler verir.


Eğer iyice saçtan arındırmak isterken ikiden fazla yıkarsanız da bu defa saçlarınızı korumak isterken çok yıkadığınız için yine kurumasına sebep olabilirsiniz.En kesin çözüm denize, güneşe karşı üretilen 'yaz serisi' ürünler kullanmaktır. Bu ürünler tamamen profesyonel olduğu gibi ph değerleri ile harika sonuçlar verebilme yeteneğine sahip yeni nesil kozmetiklerdir.

Yaz boyunca saçlarınıza iyi bakın, bu yaz güneş gerçekten çok tehlikeli olacak gibi duruyor.

2 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayırlı Günler neşeli,sevgi dolu Güzel bir hafta sonu tatili dilerim.Sevgiyle ,Saygıyla vede Sağlıkla mutlu esen kalın ALLAH'a emanet olun.Sevgi ve Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.blogcu.net

SENİ BULUR

Aşk bile bile tutsaklıktır
Uzak olmaya çalışırsın hep ondan
Ama gelir yine seni bulur
Seni bulmaması için uğraşırsın
Çabalarsın ama yine de bulur seni
Ve yine kazığı sana kalır aşkın

Aşkın gözü kör olsa gerek
Söylersin ona herşeyi ama
Ahh şu felek,yapar yine sana kelek
Kendine söz verirsin sonra
Bir daha kimseye aşık olmuycam diye ama
Aşk yine gelir seni bulur...

Alıntı:Nurgül Yılmaz
http://www.gulum.net/siir/bolumler.php?op=goster&id=6126

yıldız dedi ki...

merhaba,saçalrımı boyadıktan sonra yıpranmaması için sadece bir nemlendirici maske yeterli olurmu,zaten haftada bir kere zeytinyağlı bir maskem var onu kullanıyorum.benim saç tipi kuru,ve saçalrımı her yıkadıktan dipleri kaşınıyor,kurluktan değilmi?peki ne yapabilirim?saçalrımda baya beyazlar oluştu sizden öğrendiğim sarımsak yaprağını kaynatım uygulıyacaktım ama kokusuna dayanamadım ve yapamadım,boyatmakda istemiyorum çünkü yıpranmasını istemiyorum,ne yapabilirim?